Broccoliburger med kylling
Hele familien vil elske den!
![]() | ![]() | |
1 pers. | 30-45 min. |
Ingredienser
Bollen
- 1/2 broccolihoved
- 115 g whitePRO™ æggehvider
- 3 spsk. mandelmel
- 1 tsk. bagepulver
- 1/2 dl havregryn (eventuelt glutenfri)
- Lidt salt

Bollen anrettes med
- 120 g stegt kyllingebryst
- 3 salatblade
- 1 tomat i skiver
- ¼ frisk løg i skiver
- 50 g agurker i skiver
- ½ moset avocado
- 3 spsk. skyr rørt med et ½ fed presset hvidløg, 1 spsk. ketchup og lidt salt
Sådan gør du
1. Start med at tænde ovnen på 180 °C alm. ovnluft
2. Skær broccolihovedet i små stykker og hæld kogende vand over.
3. Lad det stå i 3 minutter
4. Hæld vandet fra og blend broccolien til du opnår en ens masse
5. Bland broccolien sammen med de resterende ingredienser i en skål (hvis dejen er for lind, tilføj da en smule mere havregryn)
6. Form bollen og læg den på en bageplade med bagepapir
7. Pensl den med æggehvider og drys eventuelt lidt sesamfrø ovenpå
8. Bag bollen i ca. 25 minutter ved 180 °C
Tip!
Brocoliboller kan selvfølgelig også bruges til andre former for burgere med oksekød,
fisk etc., ligesom de smager fremragende med forskelligt kødpålæg.
Næringsindhold pr. 100 g ca. | Pr. portion | |
429 kJ/102 kcal | 71 g protein | |