Broccoliburger med kylling

Hele familien vil elske den!

1 pers.30-45 min.Madlavning & bagværk.

Ingredienser

Bollen

  • 1/2 broccolihoved
  • 110 ml whitePRO™ æggehvider
  • 3 spsk. mandelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 dl havregryn (eventuelt glutenfri)
  • Lidt salt

Bollen anrettes med

  • 120 g stegt kyllingebryst
  • 3 salatblade
  • 1 tomat i skiver
  • ¼ frisk løg i skiver
  • 50 g agurker i skiver
  • ½ moset avocado
  • 3 spsk. skyr rørt med et ½ fed presset hvidløg, 1 spsk. ketchup og lidt salt

Sådan gør du

1. Start med at tænde ovnen på 180 °C alm. ovnluft

2. Skær broccolihovedet i små stykker og hæld kogende vand over.

3. Lad det stå i 3 minutter

4. Hæld vandet fra og blend broccolien til du opnår en ens masse

5. Bland broccolien sammen med de resterende ingredienser i en skål (hvis dejen er for lind, tilføj da en smule mere havregryn)

6. Form bollen og læg den på en bageplade med bagepapir

7. Pensl den med æggehvider og drys eventuelt lidt sesamfrø ovenpå

8. Bag bollen i ca. 25 minutter ved 180 °C

Tip!

Brocoliboller kan selvfølgelig også bruges til andre former for burgere med oksekød,
fisk etc., ligesom de smager fremragende med forskelligt kødpålæg.

 

Næringsindhold pr. 100 g ca.Pr. portion 

429 kJ/102 kcal
9 g protein
5 g fedt
5 g kulhydrat
0,3 g salt

71 g protein
846 kcal

 
 

Vild med whitePRO™ i din burger?